Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z borówkami i śmietanką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda 1/2 szklanki
jajko 1 szt
borówki 1 litr
cukier puder
cukier wanilinowy
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówkami i śmietanką

3 szklanki mąki wymieszać z 1/2 szklanki letniej wody i jajkiem. Zarobić ciasto tak aby było miękkie. Rozwałkować, wykroić szklanką krążki. Borówki posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym, wymieszać. nadziewać krążki ciasta borówkami-1 łyżeczką i sklejać. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane śmietanką i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 13.08.2011 11:18
mniam
PaniMISIOWA 21.10.2010 11:32
z borówkami jeszcze nie jadłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak