Sposób przygotowania

Oba krążki przekroić poziomo na pół, m/w na równe części. W miąższ dolnej włożyć, lekko wciskając, po 6 połówek orzechów, przykryć drugą częścią, docisnąć. Jajko roztrzepać z solą, pieprzem i mlekiem. Ser obtaczać kolejno w jajku, bułce tartej, znowu w jajku i na koniec w kruszonych orzechach. Trzeba zrobić to dokładnie szczególnie po bokach. Smażyć na rozgrzanym oleju aż krążki się zrumienią porządnie z obu stron, pod koniec można przykryć patelnię i zmniejszyć płomień pod nią żeby ser w środku dobrze się roztopił. Usmażony przełożyć na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczy. Podawać z konfiturą żurawinową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha !!!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo mi pasuje to połączenie.Aż ślinka leci.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    moje smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Fantastyczny pomysł! Świetne są takie rzeczy!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    uwielbiam żurawinę
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wygląda smakowice

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !