Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

700 gramów piersi z kurczaka
masła 2 łyżki
2 łyżeczki mąki
pół szklanki wody
jogurt naturalny 2 łyżeczki
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz drobiowy

1. Piersi umyć, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić. Piersi przyprawić, połączyć z cebulą Smażyć na oleju i maśle (tak długo aż mięsko będzie miękkie)
2. Wodę połączyć z mąką. Dokładnie wymieszać.
3. Jak mięso będzie miękkie dodać wodę z mąką. Zagotować.
4. Zdjąć z \"ognia\". Dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego. Wymieszać.
5. Podać z kaszą gryczaną, ryżem lub ziemniakami oraz surówką z kapusty kiszonej i marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 23.07.2010 19:41
Robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak