Sposób przygotowania

Fasolę opłukać, przebrać, namoczyć w zimnej wodzie, zostawić na noc. Następnego dnia odcedzić i zalać zimną wodą tak aby była prawie, ale nie do końca przykryta, dołożyć 2-3 liście laurowe. Gotować aż będzie prawie miękka czyli ok. 1 godziny. Boczek i kiełbasę pokroić w kosteczkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Rozgrzać patelnię, wrzucić najpierw boczek a kiedy lekko się podsmaży dodać kiełbasę, zrumienić. Dodać cebulę i połowę czosnku, podsmażyć aż się zeszkli, przełożyć do fasoli. Dodać pieprzu ziołowego, majeranku, przecier i koncentrat, dusić aż fasola będzie miękka. Na koniec doprawić solą, szczyptą cukru, dodać resztę czosnku. Jeśli sos wydaje nam się za rzadki można go zagęścić odrobiną mąki rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Dawno nie jadłam fasolki....chyba czas zrobić :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    super sprawa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    lubię to
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    Dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !