Sposób przygotowania

Kiedyś łodygi brokuła wyrzucałam, teraz zużywam je do zup i szybkich dań - wystarczy je obrać a środek jest bardzo smaczny. Marchewkę, cebulę i czosnek obrać, marchew pokroić w kosteczkę, cebulę i czosnek posiekać. Łodygę brokuła przyciąć i ew. obrać ze zdrewniałej wierzchniej części, pokroić w dużą kostkę. Kiełbasę, jeśli się da, obrać z osłonki, pokroić w kostkę. Patelnię rozgrzać, wrzucić kiełbasę, zrumienić. Jeśli jest bardzo chuda to można dodać 1 łyżeczkę oleju. Kiedy się podsmaży dodać cebulę i czosnek, zeszklić, dodać marchewkę, podlać 2-4 łyżkami wody, poddusić chwilkę, dodać kawałki łodygi, oprószyć szczyptą cukru, pieprzu, lubczyku suszonego oraz niewielką ilością soli, poddusić aż zmięknie, ale będzie jędrna. Ew. doprawić jeszcze solą i pieprzem. Wyłożyć porcje na talerz i od razu posypać serem, który ładnie zacznie się topić. Podawać z natką pietruszki jako samodzielne danie np. na kolację. Całe przygotowanie trwa ok. 20 min..

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ładnie podane
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Dobre! Lubię takie papu!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    może być dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zaręczam, że było pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    wyglądają super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pięknie się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    niezły pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mogą być niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !