Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z kiełbasą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łodyga brokuła, może być z listkami 1
mała marchewka 1
dkg chudej kiełbasy czosnkowej 15
ząbki czosnku 1-2
garści startego sera Mozarella 2-4

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z kiełbasą

Kiedyś łodygi brokuła wyrzucałam, teraz zużywam je do zup i szybkich dań - wystarczy je obrać a środek jest bardzo smaczny. Marchewkę, cebulę i czosnek obrać, marchew pokroić w kosteczkę, cebulę i czosnek posiekać. Łodygę brokuła przyciąć i ew. obrać ze zdrewniałej wierzchniej części, pokroić w dużą kostkę. Kiełbasę, jeśli się da, obrać z osłonki, pokroić w kostkę. Patelnię rozgrzać, wrzucić kiełbasę, zrumienić. Jeśli jest bardzo chuda to można dodać 1 łyżeczkę oleju. Kiedy się podsmaży dodać cebulę i czosnek, zeszklić, dodać marchewkę, podlać 2-4 łyżkami wody, poddusić chwilkę, dodać kawałki łodygi, oprószyć szczyptą cukru, pieprzu, lubczyku suszonego oraz niewielką ilością soli, poddusić aż zmięknie, ale będzie jędrna. Ew. doprawić jeszcze solą i pieprzem. Wyłożyć porcje na talerz i od razu posypać serem, który ładnie zacznie się topić. Podawać z natką pietruszki jako samodzielne danie np. na kolację. Całe przygotowanie trwa ok. 20 min..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 29.05.2012 11:31
mogą być niezłe
sara1 16.03.2012 14:47
apetyczne danie
krokodyl 19.01.2012 00:09
niezły pomysł
Halusia 20.05.2011 10:17
Pięknie się prezentują
Adamorek 08.04.2011 12:20
wyglądają super
SmacznaPyza 25.02.2011 14:56
zaręczam, że było pyszne!
Ewelina47 25.02.2011 11:12
może być dobre
Ewa104 09.12.2010 12:00
Dobre! Lubię takie papu!
Goya 01.12.2010 10:16
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak