Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oscypek z żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 1 szt.
masło 1 łyż.
żurawina 70 g
miód 1 łyżecz.
cynamon 1 szczypta
woda 1/4 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Oscypek z żurawiną

Kroki postępowania

1
Oscypek kroję w jednocentymetrowe plastry.
Krok 1 - Oscypek z żurawiną foto
2
Do rondelka wsypuję suszoną żurawinę, wlewam gorącą wodę, wlewam płynny miód, mielony cynamon i całość gotuję kilka minut. Na patelni rozgrzewam masło, układam plastry oscypka i smażę z obydwu stron na niewielkim ogniu do zrumienienia.
Krok 2 - Oscypek z żurawiną foto
3
Usmażony serek osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na talerz wykładam plastry smażonego oscypka, wykładam żurawinę. Podaję na ciepło z grzankami.
Krok 3 - Oscypek z żurawiną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak