Sposób przygotowania

buraki ugotować,obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o małych otworach.twaróg i kilka łyżek mleka utrzeć na jednolitą masę.jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki.jajo ubić z mlekiem rozcieńczonym z wodą oraz z cukrem i solą,stopniowo podawać przesianą mąkę,a potem wymieszać z twarogiem,buraczkami i jabłkiem.na rozgrzanym tłuszczu kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron.podawać ze stopionym masłem i śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawy pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !