Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na kiełbasie

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeżych jaj kurzych 4-6
dkg chudej, mocno wędzonej kiełbasy 20
sól, pieprz mielony do smaku:
olej 1 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na kiełbasie

Jajka umyć, wybić ze skorupek. Kiełbasę obrać z osłonki, jeśli się da. Pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać kiełbasę i smażyć ją aż kawałeczki się dobrze zrumienią. Wlać jaja, całość posolić i oprószyć pieprzem. Mieszać lekko dopiero kiedy jajka przy brzegach patelni będą ścięte. Smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji - ja lubię średnio ścięte, ale to przecież kwestia gustu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.03.2011 21:50
sorki, niechcący dwa razy dodałam komentarz :)
Ewelina38 30.03.2011 21:48
ależ zrobiła mi smaka na taką jajecznicę, no dziś to już zdecydowanie za późno ale pomysł na jutrzejsze śniadanie już mam :)
Ewelina38 30.03.2011 21:48
ależ zrobiła mi smaka na taką jajecznicę, no dziś to już zdecydowanie za późno ale pomysł na jutrzejsze śniadanie już mam :)
Edyta38 29.01.2011 09:05
super
SmacznaPyza 07.01.2011 13:18
często do takiej jajecznicy dodaję także pokrojoną w kostkę cebulkę, polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak