Sposób przygotowania

Jajka umyć, wybić ze skorupek. Kiełbasę obrać z osłonki, jeśli się da. Pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać kiełbasę i smażyć ją aż kawałeczki się dobrze zrumienią. Wlać jaja, całość posolić i oprószyć pieprzem. Mieszać lekko dopiero kiedy jajka przy brzegach patelni będą ścięte. Smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji - ja lubię średnio ścięte, ale to przecież kwestia gustu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    często do takiej jajecznicy dodaję także pokrojoną w kostkę cebulkę, polecam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ zrobiła mi smaka na taką jajecznicę, no dziś to już zdecydowanie za późno ale pomysł na jutrzejsze śniadanie już mam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ zrobiła mi smaka na taką jajecznicę, no dziś to już zdecydowanie za późno ale pomysł na jutrzejsze śniadanie już mam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    sorki, niechcący dwa razy dodałam komentarz :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !