Sposób przygotowania

Biszkopt upiekłam w tortownicy śr. 32 cm w/g sprawdzonego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/13316/biszkopt-przepis-podstawowy-niezawodny-.html dodając do mąki skórkę otartą z jednej, dużej cytryny. Po ostudzeniu przekroiłam poziomo na pół. Galaretki rozpuścić w 3 szkl. gorącej wody, odstawić do ostudzenia. Budynie rozmieszać w 1 szkl. mleka, drugą zagotować z cukrem, wlać rozmieszany budyń, mieszając zagotować i gotować 3 min.. Odstawić pod szczelnym przykryciem do całkowitego ostygnięcia. Zimny utrzeć z miękkim masłem na gładką masę, pod koniec dodawać stopniowo sok z jednej cytryny. W 1/2 szkl. ciepłej wody rozpuścić 2-3 łyżki cukru i dodać sok z cytryny, takim ponczem skropić blaty biszkoptu. Jeden wyłożyć na dno tortownicy, na to krem i przykryć drugim blatem. Na wierzchu ułożyć owoce - brzoskwinie pokrojone w plasterki, jagody i truskawki poprzekrawane na połówki albo ćwiartki. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    coś pysznego!
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Zgadzam się! przepis świetny! i zdjęcie kuszące :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    piękny biszkopcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !