Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z pesto i cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 400 g
cukinia 2 szt
sos pesto 4 łyżki
ser z niebieską pleśnia 100 g
czosnek 4-5 ząbków
oliwa
sól, pieprz, chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z pesto i cukinią

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię, solimy, doprawiamy pieprzem i chilli i chwilę razem dusimy.Można dolać odrobinę wody.

Gdy cukinia zmieknie dodajemy sos pesto i połowę pokruszonego sera pleśniowego.Bardzo delikatnie mieszamy i czekamy aż ser się trochę rozpuści.

Łączymy z makaronem i posypujemy resztą pokruszonego sera pleśniowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 27.03.2011 20:28
fajny ale bez sera:)
kasiurek 06.10.2010 21:09
robie podobne tylko z innym makaronem jest extra:)
misia53 21.09.2010 09:36
Smakowite!
Justyna223 20.08.2010 16:11
fajne danko
Przemek4 20.07.2010 12:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak