Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię, solimy, doprawiamy pieprzem i chilli i chwilę razem dusimy.Można dolać odrobinę wody.

Gdy cukinia zmieknie dodajemy sos pesto i połowę pokruszonego sera pleśniowego.Bardzo delikatnie mieszamy i czekamy aż ser się trochę rozpuści.

Łączymy z makaronem i posypujemy resztą pokruszonego sera pleśniowego.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    fajne
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    fajne danko
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Smakowite!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    robie podobne tylko z innym makaronem jest extra:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajny ale bez sera:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !