Sposób przygotowania

Krewetki podsmażyć na patelni z oliwą z oliwek. W trakcie smażenia dodawać pieprz, ostrą paprykę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną cebulę.

Dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, odrobinę posolić i posypać posiekaną natką pietruszki. Chwilę razem poddusić.

Zawartość patelni przełożyć do średniej wielkości naczynia do zapiekania, posypać pokruszoną fetą i serem Graviera.

Zapiekać kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC.

Podawać z chlebem.

Wskazówki: Na Krecie do Saganaki dodaje się również ser Graviera. Można go zastąpić innym dostępnym u nas gatunkiem twardego sera.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    ciekawy przepis
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Smacznie to wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawe...
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    No to mnie masz...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wspanialosci.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !