Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z serem i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 i 1/2 szklanki
jajko 2
ser żółty 25 dag
szynka 20 dag
ocet 2 Łyżeczki
olej do smażenia
proszek do pieczenia 2 Łyżeczki
sól szczypta
papryka 2 strąki (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z serem i szynką

Mleko, jajka, mąkę, ocet i proszek do pieczenia zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku solą i przyprawą do pizzy. Papryki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Szynkę pokrój na kawałki. Razem z paprykami i serem dodaj do ciasta, wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni, łyżką nakładaj porcje ciasta. Usmaż racuchy z obydwu stron na rumiano. Podawaj z keczupem lub sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomcio 16.08.2010 20:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak