Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złote kukurydziańce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1
mąka 3 Łyżki
posiekana zielenina Garść
cukier szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Złote kukurydziańce

Kukurydzę odcedzić z zalewy. Jajka ubić z mąką i tartym serem, wymieszać z kukurydzą i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać tłuszcz, nakładać łyżeczką niewielkie krokieciki i smażyć na złoty kolor. Podawać ciepłe z dodatkiem keczupu i chrupiących bułeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomcio 16.08.2010 20:31
łał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak