Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle migdałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tabliczki czekolady 2
kostka masła 1/2
śmietanka 3-4 Łyżki
aromat rumowy 1/2 Łyżeczki
Opakowanie polewy czekoladowej
posiekane migdały 4-5 Łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle migdałowe

Czekoladę połamać, rozpuścić z masłem i śmietanką. Dodać aromat i odstawić do ostygnięcia. Z masy uformować kulki o średnicy 2-3 cm. Nadziać każdą truflę na wykałaczkę, zanurzyć w rozpuszczonej polewie wymieszanej z uprażonymi migdałami. Ułożyć na papierze. Odstawić, by polewa zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomcio 16.08.2010 20:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak