Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

różyczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
jajko 4 sztuki
miód wielokwiatowy 10 dag
skórka cytrynowa 1 szt
cukier puder 1 łyżki
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: różyczki

mąkę wyrobić ze smalcem na masę i dolać jedną szklankę wody uformować kulę przykryć wilgotną ściereczką i do lodówki na godzinę następnie ponownie wyrabiać dodając jajka rozwałkować pokroić paseczki i zwijać je wokół siebie formując kwiatki róży smażyć w wielkiej ilości tłuszczu gotowe posypać cukrem pudrem i skropić skórką cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak