Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanika z kapusty kiszonej i ryżu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 g
ryż 2 woreczki
ziemniaki 4
cebule 3
papryka czerwona 1
kiełbasa 300 dag
jajko 3
śmietana 3-4 łyżki
ser biały 20 dag
kminek Prymat
sól
przyprawa do potraw Kucharek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanika z kapusty kiszonej i ryżu

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do przestudzonego dajemy przyprawy, śmietanę i jajka, mieszamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w talarki i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w krążki i również smażymy. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy. Kapustę wyciskamy z soku i siekamy. Na spodzie naczynia żaroodpornego układamy: warstwa usmażonych ziemniaków, połowa ryżu, część kapusty, połowa papryki, 1/2 cebuli, usmażona kiełbasa, reszta ryżu, kapusta, papryka, cebula.
Przykrywamy to resztą ziemniaków i posypujemy pokrojonym w kostkę serem białym. Przykrywamy i zapiekamy 35 minut w temp 200 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.08.2013 16:26
baaardzo ciekawy przepis
emeslive 26.04.2012 19:31
Bardzo smakowite danie, podoba mi się!
Magda60 20.03.2012 21:16
pomyslowe
radosna29 09.03.2012 10:13
fajny przepis jutro zrobie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak