Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z dyni 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 2 szklanki
jaja 3
mąka 40 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dynia 40 dkg
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z dyni 2

dynię obrać,usunąć gniazdo nasienne,miąższ zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach.mleko ubić z jajem i solą i ubijać dalej,stopniowo dosypując mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.gdy ciasto będzie gładkie,dodać utartą dynię.na patelni rozgrzać tłuszcz i łyżką nakładać porcję ciasta.racuchy smażyć z obu stron na złoty kolor.podawać ze śmietaną,jogurtem miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaudusia198888 06.01.2011 23:59
napewno pyszne
Smakosz6 28.08.2010 00:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak