Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dusimy z wodą pod przykryciem tak, jak jabłka na szarlotkę. Z mleka, jajka, mąki, cukru i soli przygotować ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, na maśle smażyć naleśniki. Naleśniki smarujemy jabłkiem, zwijamy w rulon i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam naleśniki z każdym nadzieniem :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    tez dobre ale wole z pieczarkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Naleśniki mogę jeść codziennie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !