Sposób przygotowania

Mleko zagotowujemy z 2/3 cukru, następnie wrzucamy opłukane i osuszone liście mięty, mieszamy, odstawiamy pod przykryciem na około 15 minut, żeby mięta zaparzyła się w mleku. Żółtka roztrzepujemy miotełką z pozostałym cukrem. Mleko zagotowujemy, przelewamy do żółtek, dokładnie mieszamy i ponownie przelewamy do rondla. Ponownie zagotowujemy aż sos lekko zgęstnieje, przecedzamy przez gazę do miseczki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super :) musi być smaczne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    bardzo proste do zrobienia
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Ekstra krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy i prosty sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !