Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w polędwiczkach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
polędwica wieprzowa 1/2 kg
mleko 2 łyżki
posiekany szczypiorek 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
oliwa do smażenia
białko 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
jajko 1 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w polędwiczkach

Jajka należy ugotować w lekko osolonej wodzie na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Polędwicę zmielić, wymieszać z jajkiem, posiekaną natka pietruszki, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Masę podzielić na cztery części, każdą część rozpłaszczać i oblepiać nią jajko ugotowane na twardo. Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem. Kotleciki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej na patelni oliwie z każdej strony na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.11.2013 12:51
Świetny przepis
IKrakowianka 01.12.2012 20:52
superowe
Katarzyna/kate1980 13.06.2012 22:22
pomysłowe
Miki 03.06.2012 20:05
super
Iwusia 17.07.2010 12:34
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak