Sposób przygotowania

Umyć mirabelki i wypestkować. Następnie wrzucić je do garnka i wymieszać z cukrem. Odstawić na noc. Następnego dnia dodać sok z cytryn i zagotować. gotować ok. 5 minut. gorącym dżem nakładać do słoików i od razu zamykać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    babyash

    naprawdę trzeba gotować tylko 5minut?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    moja mama tak zawsze robi i nic się nie dzieje
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi smakować wspaniale.
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A możesz mi wyjaśnić PO CO dodajesz do bardzo kwaśnych śliwek sok z cytryny i to w takiej ilości?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Kiedyś też robiłam taki dżem, ale teraz coraz trudniej znaleźć mirabelki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Mirabelki są i tak kwaśne to sok z cytryny nie potrzebny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !