Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w orzechowej panierce

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi kurczaka 2
orzechy włoskie 4 garscie
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 3 lyzeczki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w orzechowej panierce

Piersi kurczaka myjemy w zimnej wodzie. Następnie kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy przyprawą do drobiu. Orzechy włoskie przepłukujemy wrzątkiem, by pozbyć się smaku gorzkiej skórki. Orzechy wkładamy do stojącego blendera i rozdrabniamy na małe kawałki. Kotlety obtaczamy w roztrzepanym jajku i następnie w rozdrobnionych orzechach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu- byle nie za długo, bo orzechy zaczną nam się przypalać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 23.11.2012 18:12
czy one się nie palą podczas pieczenia ?
aginaa 06.10.2012 19:15
polecam
Cukiereczek13 05.10.2012 20:42
super wygladaja ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak