Sposób przygotowania

Tak przygotowane ziemniaki można zjeść jako samodzielne danie, ale można także użyć ich jako dodatku do mięs, czy sosów. Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w plasterki i odstawiamy, żeby odciekły z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy olej, na rozgrzanym oleju układamy plasterki ziemniaków i smażymy je. Pod koniec smażenia posypujemy przyprawą do ziemniaków Prymat. Usmażone ziemniaki przekładamy na talerze, posypujemy posiekanym drobno koperkiem i od razu podajemy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    niby takie \" nic \" a takie dobre :))
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takie ziemniaczki to ja bym chętnie zjadła, może jutro
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha ziemniaczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !