Sposób przygotowania

Cukinię obieram , kroję na drobno obojętnie czy w kostkę ,słupki czy plasterki..Boczek kroję raczej drobno w kostkę i wysmażam na wolnym ogniu na chrupko w większym rondlu.Połowę skwarek wyjmuję na talerzyk ,do pozostałych wrzucam cukinię i na malutkim ogniu duszę aż cukinia się rozpadnie i zrobi się sos. Oczywiście posolę , popieprzę i jak już cukinia miękka daję śmietankę. Jeśli jest za rzadki to daję mąkę rozprowadzoną w pół szklanki wody,resztę skwareczek i zagotowuję.Doprawiam do smaku polewam makaronik i smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pyszne :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię i cukinię i makaron ale nie wpadłam na takie połączenie:)
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    też lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super !
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pycha:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pięknie podane
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ciekawy sposób na makaron
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Makaron i cukinia to świetne połączenie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    super sos.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !