Sposób przygotowania

Buraczki ugotować i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę drobniutko pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Zalewę z przyprawami chwilę pogotować , odstawić niech nabierze aromatu potem przecedzić i zalać buraczki z cebulą. Pomieszać i odstawić na 24h. Potem odsączyć , włożyć do słoików i pasteryzować 20 - 25 min.Pozostały sok zapasteryzować i wykorzystać do barszczu- jest bardzo dobry.

Komentarze

  • 8
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    SKŁADNIKI: 3 kg buraczków 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku Zalewa: 3 szklanki wody 2 niepełne szklanki octu 10% 1i1/2 łyżki soli 1i1/2 szklanki cukru ok. 7 ziaren ziela ang. 7 ziaren pieprzu 7 gozdzików 5 listków laur.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo smaczne są takie buraczki :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    robię podobne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fajnie jest sięgać zimą do spiżarni nie wychodząc z domu:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też robię takie buraczki i to duże ilości, bardzo duże, są pyszne, no i duża wygoda z nimi w zimie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    robię takie same są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam buraczki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie mam buraczków!!!!!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    mam dużo beniu , chętnie się podzielę....
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tylko dlaczego tak daleko mieszkasz??????
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    buraczki pierwsza klasa!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    właśnie jutro zabieram się za nie,bardzo lubię swoje,czasami dodaję jeszcze czerwoną paprykę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    co roku takie robię na zimę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    buraczki to zawsze numer jeden, w każda porę roku
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przepis ucięło więc uzupełniam: 3 kg buraczków 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku Zalewa: 3 szklanki wody 2 niepełne szklanki octu 10% 1i1/2 łyżki soli 1i1/2 szklanki cukru ok. 7 ziaren ziela ang. 7 ziaren pieprzu 7 gozdzików 5 listków laur.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajnie mieć takie zapasy :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super pyszne buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super do drugiego dania :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !