Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki selerowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1
mąka 2-4 łyżki
jaja 2
cebula biała
natka pietruszki
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placki selerowe

seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.do selera wlać ubite jaja widelcem,stopniowo dodawać mąkę,drobno posiekaną cebulę,natkę,sól i pieprz.dokładnie wymieszać.na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki z obu stron na złoty kolor.podawać z gorącym sosem pomidorowym lub stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak