Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ze szpinakiem, łososiem i krewetkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opak
łosoś wędzony 150 g
krewetki koktailowe 100 g
pomidor 1 szt
śmietana kremówka 2 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
feta 50 g
ser żółty 50 g
szpinak 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ze szpinakiem, łososiem i krewetkami

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim. Podpiec przez ok.8min. Szpinak podsmażyć z ząbkiem czosnku.Na podpieczone ciasto wyłożyć szpinak,pokrojonego na kawałki łososia i wcześniej podsmażone na oliwie krewetki. Z jajka i śmietany zrobić kogel-mogel, dodać zioła i przyprawić do smaku.Zalać masą szpinak,łososia i krewetki.Dodać fetę i pomidory. Zapiekać przez 15min w 180C, po tym czasie na sam wierzchu ułożyć plastry sera żółtego i tak jeszcze piec przez 5-10min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.01.2014 14:21
bardzo dobra
Dorian 19.10.2012 15:21
pycha
elficzna 03.10.2012 23:37
ale cudnie i smacznie wygląda..
BeataJ 03.10.2012 21:36
jak zwykle wspaniałe :)
malaczarna23 03.10.2012 20:34
pycha
emeslive 03.10.2012 20:22
Smakowicie wygląda ta zapiekanka, podoba mi się ten przepis!
cooleczka 03.10.2012 19:46
wygląda niezwykle apetycznie
jolanta19 03.10.2012 19:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak