Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce
sól, pieprz
Musztarda sarepska Prymat
miód płynny
sos sojowy
polędwiczki wieprzowe 2 szt
Do dekoracji:
rukola

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z brzoskwiniami

Polędwiczki umyć,osuszyć,pokroić na plasterki i delikatnie rozbić dłonią.Sos sojowy wymieszać z musztardą,miodem,pieprzem cayenne i zalać polędwiczki.Włożyć na noc do lodówki.Brzoskwinie osączyć,pokroić w kostki.Układać na polędwiczkach,spiąć wykałaczkami i obsmażyć na maśle.Można resztką marynaty skropić w czasie pieczenia.
Rukolę oczyścić,wyłożyć,lekko oprószyć solą i pieprzem i podlać odrobiną octu winnego.Na wierzch wyłożyć polędwiczki i podlać sosem z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak