Sposób przygotowania

Ogórki dokładnie umyć. Ściśle układać pionowo w wyparzonym wcześniej słoiku. Na pierwszej warstwie umieścic przekrojone na pół ząbki czosnku, umyty koper, obrany ze skórki chrzan i ewentualnie 2 -3 liście wiśni lub 1 winorośli, a także ziele angielskie i pieprz. Zalać gorącą wodą (ok. 2 szklanki) wymieszaną z połową łyżeczki soli kamiennej. Mocno zakręcić i odwrócić słoik do góry dnem. następnie pasteryzować przez ok. 15 minut w piekarnik nagrzanym do tempratury 90 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maxfighter

    na zagryche
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    ok są
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    dobre ogoreczki,ja robie z zimna woda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    znam polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !