Sposób przygotowania

Szpinak umyc, osuszyc i odkrajac ogonki od lisci, po czym drobno poszatkwac. Pieczarki obrac ze skóry i pokroic na drobne paski. Maly kawalek zoltego sera odciac od reszty sera i starkowac, uzyjemy go na koniec przygotowywania tortilli. Pozostaly, wiekszy kawalek sera zóltego, kroimu na kosteczke. Pomidora sparzyc, obrac ze skórki i pokroic w kosteczke. Jaja ugotowac na twardo, po schlodzeniu obrac ze skorki i pokroic w kosteczke. Natke pietruszki pokroic na drobno. Czosnek przecisnac przez praske, lub pokroic na bardzo drobna kosteczke. Pieczaki podsmazyc na polowie masla. Smazyc jakis czas, az odparuja wode, sprobowac, gdy sa juz lekko miekkie, lekko opruszyc sola i pieprzem, wymieszac, zdjac z pieca i przelozyc do miski. Patelnie, w ktorej smazyly sie pieczarki, wycieramy do sucha recznikiem papierowym i kladziemy reszte masla. Na maslo wrzucamy czosnek i podsmazamy chwilke, az pusci aromat. Wrzucamy szpinak i czekamy az odparuje. Gdy juz sie zetnie, dodajemy sol, pieprz i galke muszk., mieszamy, po czym dodajemy jogurt naturalny. Gdy juz sie \'\'zagotuje\'\' na naszej patelce, dodajemy pokrojone jaja, usmazone pieczarki i kosteczki sera zaoltego. Farsz jest gotowy, gdy ser sie lekko rozpusci, wtedy probujemy do smaku i doprawiamy, wg uznania, np. maggie lub vegeta (ja dodalam maggie). Farsz dzielimy na oko na 3 czesci. Przygotowujemy 3 placki tortilla i rozsmarowujemy na nich farsz, skrecamy w rulonik i wkladamy do formy do pieczenia (ja nie natluszczalam formy i nigdzie mi nie przystalo), rogrzewamy piekarnik do ok 220 stopni. Na ulozone w formie tortille posypojemy pokrojone w kosteczki pomidory, poszatkowana natke pietruszki i posypujemy startym, zoltym,serem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    ciekawe :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Sarenko, rewelacja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie przepadam za szpinakiem, ale na to danie namówiłabyś mnie bez problemu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pięknie się prezentują
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    mam słabość do takich dan
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię kolorowe dania, takie jak to :)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ależ apetycznie one wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !