Sposób przygotowania

Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzać masło (odkładając jedną łyżkę), dodać posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę smażyć, po czym dodać curry. Podgrzewać jeszcze minutę, nastę dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojony w kostkę miąższ dyni, a także natkę. Podlać bulionem i dodać ew. nieco wody i pod przykryciem dusić do miękkości. Następnie warzywa dokładnie zmiksować. Dolać do nich mleko kokosowe, wymieszać i gotować razem 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać pozostałe masło, wrzucić drobno pokrojonego pora i smażyć do miękkości. Zupę podawać z łyżeczką kwaśnej śmietany, posypaną kawałkami smażonego pora.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !