Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karaibska zupa z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
dynia 400 g
czosnek 3 ząbki
ziemniaki 2 szt.
masło 90 g
mleko kokosowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Karaibska zupa z dyni

Na dużej patelni o grubym dnie rozgrzać masło (odkładając jedną łyżkę), dodać posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę smażyć, po czym dodać curry. Podgrzewać jeszcze minutę, nastę dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojony w kostkę miąższ dyni, a także natkę. Podlać bulionem i dodać ew. nieco wody i pod przykryciem dusić do miękkości. Następnie warzywa dokładnie zmiksować. Dolać do nich mleko kokosowe, wymieszać i gotować razem 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać pozostałe masło, wrzucić drobno pokrojonego pora i smażyć do miękkości. Zupę podawać z łyżeczką kwaśnej śmietany, posypaną kawałkami smażonego pora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maxfighter 20.07.2010 18:18
to jest pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak