Sposób przygotowania

Do rondla wrzucic 50 g masla. Wstawic garnek na palnik, podgrzewac w sredniej temperaturze, gdy maslo juz prawie sie rozpusci, wrzucic kostki gorzkiej czekolady i intensywnie mieszac. Polewa jest gotowa, gdy obydwa skladniki idealnie sie polacza. Nie zagotowywac. Zdjac z palnika, gdy masa dobrze sie rozpusci i wylac bezposrednio na ciasto lub deser. Polewa ladnie sie blyszczy, a najpiekniej, gdy jest ciepla. Poniewaz od dziecka mam wstret do polew \'\'czekoladowych\'\' tzn zrobionych z tluszczu, cukru i kakaa, znalazlam polewe, dzieki ktorej nabralam apetytu na ciasta z polewa czekoladowa, prawdziwa, polewa czekoladowa.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rosik93

    przyda się:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    eh, ta czekolada...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !