Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 g
czekolada gorzka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Do rondla wrzucic 50 g masla. Wstawic garnek na palnik, podgrzewac w sredniej temperaturze, gdy maslo juz prawie sie rozpusci, wrzucic kostki gorzkiej czekolady i intensywnie mieszac. Polewa jest gotowa, gdy obydwa skladniki idealnie sie polacza. Nie zagotowywac. Zdjac z palnika, gdy masa dobrze sie rozpusci i wylac bezposrednio na ciasto lub deser. Polewa ladnie sie blyszczy, a najpiekniej, gdy jest ciepla. Poniewaz od dziecka mam wstret do polew \'\'czekoladowych\'\' tzn zrobionych z tluszczu, cukru i kakaa, znalazlam polewe, dzieki ktorej nabralam apetytu na ciasta z polewa czekoladowa, prawdziwa, polewa czekoladowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 01.09.2011 20:04
super
Motorek 21.07.2011 09:27
super
SmacznaPyza 11.09.2010 20:47
eh, ta czekolada...
rosik93 03.09.2010 17:20
przyda się:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak