Sposób przygotowania

Oddzielic zóltka od bialek. Zoltka utrzec z cukrem, bialka z odrobina soli. Wymieszac mase zoltkowa z bialkowa, dodac jogurt, make, przyprawy oliwe, zmiksowac. Odstawic na 15-30 min. Obrac jablka i cukinie, starkowac. Odsaczyc brzoskwinie i pokroic na kosteczke. Posypac odrobina cukru, skropic sokiem z cytryny(malej) i wymieszac. Odsaczyc z wytworzonego soku i polaczyc z masa maczno-jajeczna. Wyprobowac do smaku, mozna dodac cukier, aby bylo slodsze. okragle placki, smazymy w glebokim oleju i w wysokiej temperaturze, rumieniac je z obu stron. Po usmazeniu, wyjmujemy placki, ktore ukladamy na recznikach papierowych,aby odsaczyc nadmiar tluszczu.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie się zapowiadają.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo mnie zaintrygowało połączenie z cukinią...muszę wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta41

    Placki - mój ... konik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszne placuszki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny pomysł
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ŚWIETNY PRZEPIS!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pewnie smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    muszą być smaczne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    cukinia i jabłko, ciekawe połączenie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połączenia smakowe...
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Koniecznie do wypróbowania.
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ciekawe połączenie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !