Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos aioli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 ząbki czosnku 250 ml oliwy 2 żółtka 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz . .

Przepis i sposób przygotowania na: Sos aioli

Obrane ząbki czonsku rozetrzeć z odrobiną soli. Dodać żółtka, rozmieszać, po czym cienkim strumieniem wlewać oliwę, cały czas mieszając w jedną stronę. Gdy sos zgęstnieje, dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak