Sposób przygotowania

SZynke umyć, osuszyć. Przygotować marynatę: połączyć sos sojowy, ocet balsamiczny, miód. Dodać rozgniecione w moździerzu nasiona kminku i gorczycy, pozostałe zioła i przyprawy. Szynkę włożyć do szklanego naczynia, zalać marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na 48 godzin. Co 12 godzin obracać szynkę, aby marynowała się równomiernie. Następnie obsmażyć ją ze wszystkich stron na kliku łyżkach oleju. Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec bez przykrycia w temperaturze 220 stopni przez ok. 30 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec kolejne 40 minut pod przykryciem, po czym odkryć, zmiejszyć temperaturę do ok. 100 stopni i piec kolejne 30 minut. Podawać pokrajaną na plastry polaną sosem z pieczenia na gorąco bądź na zimno.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maxfighter

    nie ma to jak zrobic samemu
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !