Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z agrestem i tuskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek +2 łyżki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 1 i 1/2 szklanki
galaretki truskawkowe 2 opakowania
proszek do pieczenia 1 opakowanie
margaryna Zwykła niecała sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z agrestem i tuskawkami

Ubić pianę z białek. Do białek dodać cukier i wmieszać żółtka. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką. Całość wylać na brytfannę i upiec biszkopt w 180 st. C. Zrobić masę: ugotować budyń w mleku z 2 łyżkami cukru. Odstawić do ostygnięcia. Utrzeć margarynę i połączyć z budyniem. Posmarować placek, na to dać agrest i truskawki. Zalać przygotowaną wcześniej galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 02.05.2012 10:37
PYCHA
smakoszek 10.07.2011 09:24
palce lizać,aż ślinka leci :):)
Juleczka20 06.04.2011 06:23
uwielbiam
IlonaAlbertos 17.02.2011 19:23
Lubię takie ciasta.
Kate131 07.01.2011 08:36
lubie takie
gusia1000 28.11.2010 18:44
Pyszne ciasto.
edyta18-20 28.09.2010 18:19
uwielbiam agrest.
Justyna223 06.08.2010 20:36
fajnie wygląda
iwa643 16.07.2010 11:32
apetyczne
gosia47-47 14.07.2010 11:06
zrobię w niedzielę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak