Sposób przygotowania

Piersi pokroic wzdluz na cienkie platy, delikatnie rozbic pod folia. Z obu stron posypac przyprawami: sola, pieprzem i papryka. Na kazdym z koncow kawalka piersi ukladac prostokatny pasek zoltego sera i kawalek masla, po czym zawijac calosc w roladke, zaczynajac od konca, w ktorym znajduja sie ser i maslo. Rozklocic jaja, dodac vegete, wymieszac. bulke tarta wsypac do glebszego talerza. Obtaczac roladki najpierw w jajku a potem w bulce tartej (mozna najpierw obtaczac w mace, potem w jajku, a na koncu w bulce). Smazyc na srednim ogniu, rumieniac z kazdej strony, podczas smazenia mozna przykryc pokrywa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    mini pychotki
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo by mi smakowały :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !