Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z salami i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
salami 10 plastrów
por 0,5
pieczarki 40 dag
szczypiorek posiekany
sól, pieprz
masło
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z salami i pieczarkami

Pieczarki, por kroimy w plasterki, smażymy osobno na maśle, układamy do naczynia (do zapiekania) odkładamy łyżkę usmażonego pora do dekoracji. Jajka ubijamy, przyprawiamy, mieszamy ze startym serem, zalewamy pieczarki z porem układamy salami, posypujemy połową szczypiorku i porem, zapiekamy w mikrofali lub piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oliwkowa
oliwkowa 10.04.2011 16:48
Pycha
misia53 01.10.2010 00:08
Pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak