Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta wloska z maslem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 80 g
ocet 1 lyzeczka
sól 0,5 lyzeczki
cukier 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta wloska z maslem

Kapuste poszatkowac, wrzucic do garnka i zalac do polowy wrzaca woda. Gotowac na srednim ogniu, do miekkosci, przez okolo 30-40 minut. Odcedzic wode, odstawic na chwile garnek by odparowac reszrki wody. Dodac lyzke cukru, pol lyzeczki soli, skropic lyzeczka octu i wymieszac z ok 1/3 kostki krowiego masla. Swietnie smakuje z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 08.05.2012 12:27
smaczne
pacpaw 24.11.2011 20:06
proste i godne wypróbowania
eli_555 17.09.2011 23:56
pyszna kapustka
smakoszek 13.09.2011 07:34
pyszna
Jolanta40 12.04.2011 23:27
bardzo fajne
annamariakowalczyk3 09.11.2010 06:52
super,
Ewa104 27.08.2010 14:52
Pyszna kapustka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak