Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mafaldine a la carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 400g mafaldine
śmietana 18-procentowa 300 ml
serek topiony 1
pietruszka zielona 1 łyżka
żółtko jajek 4
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia 1 łyżka
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Mafaldine a la carbonara

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Szynkę kroimy w kosteczkę , smażymy na łyżce oleju, dodajemy rozdrobniony serek topiony, zalewamy 200ml śmietanki, przyprawiamy solą, pieprzem, gotujemy aż ser się całkowicie stopi. Pozostałą śmietankę mieszamy z żółtkami, zdejmujemy sos z gazu, zalewamy śmietanką z żółtkami energicznie mieszając. Dodajemy pietruszkę. Sos mieszamy z makaronem, podajemy od razu, dekorujemy. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 18.07.2011 15:12
pycha
jolaxa 20.02.2011 13:48
pycha
misia53 02.10.2010 20:29
Uwielbiam makarony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak