Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe lody

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 40 dag
cukier 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
kefir 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe lody

Mrożone lub świeże jagody zasypać cukrem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30- 60 minut. Po tym czasie dodać do nich kefir, maślankę lub jogurt naturalny i zmiksować. Masę przełożyć do plastikowego pojemniczka do przechowywania żywności, szczelnie zamknąć i wstawić do zamrażalnika. Po upływie około 2 godzin deser przekładać do pucharków, udekorować i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.04.2013 19:37
Super na lato
IKrakowianka 03.09.2012 20:17
rewelacja
junox 23.12.2011 00:17
pyszne
gosia561 14.08.2011 16:46
nie lubię kefiru
Mati13 24.10.2010 10:35
jakie pyszne! az mam ochote
bogumiła3 21.09.2010 09:36
super
Iwusia 29.08.2010 00:41
muszą być smaczne :)
Emilia21 21.08.2010 09:14
genialne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak