Sposób przygotowania

Mrożone lub świeże jagody zasypać cukrem i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30- 60 minut. Po tym czasie dodać do nich kefir, maślankę lub jogurt naturalny i zmiksować. Masę przełożyć do plastikowego pojemniczka do przechowywania żywności, szczelnie zamknąć i wstawić do zamrażalnika. Po upływie około 2 godzin deser przekładać do pucharków, udekorować i od razu podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    genialne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    muszą być smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    jakie pyszne! az mam ochote
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie lubię kefiru
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super na lato

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !