Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet jagodowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 40- 50 dag
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 2-3 łyżki
oda mineralna gazowana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet jagodowy

Jagody( ja użyłam mrożonych) przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 1 godzinę, żeby się delikatnie rozmroziły( ale tylko delikatnie), następnie dodać do nich cukier i wodę mineralną( ewentualnie jakiś sok). Całość zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy, przełożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć, zamrozić( przez około 2 godziny). Po upływie tego czasu przełożyć do pucharków i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Enndo 25.07.2023 12:00
Działa również z innymi owocami leśnymi :)
IKrakowianka 17.03.2013 20:52
bardzo lubię sorbety :)
Paweł10 11.04.2012 15:45
ekstra
Zoso 09.09.2011 19:18
lubię sorbety
Gosia_60 28.07.2011 21:59
orzeźwiający
magical66 05.10.2010 16:41
na pewno smaczny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak