Sposób przygotowania

Wsyp do miski przesianą mąkę, sól,jajka i kubek wody[tylko jeden !]. Najpierw wymieszaj wszystkie składniki drewnianą łyżką, a potem wyrabiaj ciasto rękami dopóki nie będzie a na jego powierzchni pojawią sie pęcherzyki.
Zagotuj wodę ze szczyptą soli i łyżką oliwy.Gdy woda zacznie wrzeć, włóż część ciasta na deskę i widelcem oddzielaj i wrzucaj kolejno do wody. Kiedy kluseczki wypłyną na wierzch gotuj je jeszcze przez 4 minuty. Potem kluski przełuż na durszlak za pomocą, polej zimną wodą, a następnie daj je na talerzyki. Kluski najlepiej zjeść z sosem pomidorowym lub z szczypioskiem.

SMACZNEGO ŻYCZE

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !