Sposób przygotowania

Truskawki skrapiamy sokiem z cytryny i sokiem z pomarańczy, następnie zasypujemy cukrem i odstawiamy na około 30- 60 minut. Następnie miksujemy je przy użyciu blendera dodając odrobinę gazowanej wody mineralnej. Gdy uzyskamy jednolitą masę, wówczas przekładamy ją do pojemnika, zamykamy i wkładamy do zamrażalnika na około 2 godziny. Po upływie tego czasu przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy i podajemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Fantastycznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ale to pyszne
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ślicznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    borys

    Swietnie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    orzeźwiający
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    taki sorbet można jeść w upalne dni i zimą -przy kominku ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ślicznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo lubię szczególnie w upalne dni a ten wygląda rewelacyjnie można jeść oczami :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    samo zdrowie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !