Sposób przygotowania

Czarny bez opłukać i przełozyc razem z szypułkami do garnka. Nie osaczać. Gotować na małym ogniu przez 30 minut. Jabłko obrać, usunac gniazdo nasienne pokroić w centymetrową kostkę. Rozgotowany bez przetrzeć przez sito (nie miksować). Odmierzyć 1 litr soku, wlac do garnka, dodać cukier, żelfix, jabłka i wódkę. Gotować przez minute cały czas mieszając. Zdjąc z ognia, gorąca galaretka napełnic słoiki, zamknąć, ustawic do góry dnem na pól godziny. Zestalona galaretkę przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Tak samo można robić galaretki z innych owoców.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo zdrowe i dobre na przeziębienie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszne na przeziębienie,
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny przepis, a czy wódka jest konieczna, czy można ja spokojnie pominąć?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Jak pominiesz wódke to też sie nic nie stanie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    od niedawna mam działkę gdzie rosnie bardzo dużo tego bzu muszę wreszcie zacząć robić soki,galaretki itp.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pewnie fajne nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !